16.03.2020  - Mikko Heiskanen - 

Aureolis työpaikkana - Päiväni Mikkona

Työskentelen Aureoliksessa tiimiesimiehenä sekä projektipäällikkönä Oulun toimipisteellä. Tulin Aureolikseen yritysoston myötä saman alan yrityksestä muutama vuosi sitten ja olen siitä saakka saanut olla mukana monipuolisesti erilaisissa projekteissa ja asiakkuuksissa.

Työni on varsin monipuolista, päivät menevät hujauksessa projektien ja asiakkaiden vaihdellessa. Usein on monta rautaa tulessa, sillä projekteja on työn alla useampi samanaikaisesti. Tämä vaatii luovimista aikataulujen kanssa ja hyvää yhteishenkeä Outlookin aikatauluavustajan kanssa. Antoisinta on nähdä tiimin toimivan kuin automaattiohjauksella ja saavan aikaan asiakkaan toivomia lopputuloksia. Usein ajattelinkin itseni pääsääntöisesti tiimin taustapiruksi, joka kaiken mennessä suunnitellusti on enemmän hymyilemässä kahvinkeittimellä kuin mikromanageeraamassa jokaista liikettä. Tiimihän itsessään tekee kaiken oikean työn, kun allekirjoittanut käy paikalla vain pyörähtämässä ja varmistamassa töiden sujumisen.

Aureolis tarjoaa paljon mahdollisuuksia asiakkaille datan hyödyntämisen saralla ja sitä kautta myös työntekijöille erilaisten työtehtävien muodossa. Olen itsekin tiiminvetäjän ja projektipäällikön töiden ohessa ollut mukana erilaisissa kehittämishankkeissa sekä toiminut myynnin tukitehtävissä. Olen toiminut myös asiantuntijan roolissa esimerkiksi kehittämässä loppukäyttäjäsovelluksia.

Työn iloa toimistolla tai etänä

Vaikka toimipisteeni sijaitseekin Oulussa, toimin paljon yhteistyössä muiden toimipisteiden työkavereiden kanssa. Teams toimii tällöin yhteistyövälineenä ja antaa mahdollisuuden tehdä tehokasta tiimityötä fyysisestä sijainnista riippumatta. Aureolis tarjoaa työntekijöille mahdollisuuden myös etätyöskentelyyn, mikä auttaa logististen ongelmien kohdatessa ihmisparkaa. Pääsääntöisesti työskentelen kuitenkin konttorilla, sillä toimistolle on aina mukava tulla.

Tästä isoin kiitos kuuluu mahtaville työkavereille! Kiitokset myös Oulun kulttuuritiimille, jonka viimeisin innovaatio on tarjota työntekijöille välipalaa ja toisinaan aamupalaakin.

Aureoliksella oppii uutta joka päivä

Aureolis on rehellinen työnantaja, jonka palveluksessa on mukava työskennellä. Olemme myös vahvasti mukana siisteissä jutuissa, jossa datan hyödyntämistä mietitään laajemminkin kuin perinteisinä talouslukuina. Vaikka talousasiat sinänsä ovatkin lähellä sydäntä, niin on mahtavaa päästä mukaan myös uusien tuulien hankkeisiin. Töissä oppii joka päivä uutta niin teknologian kuin sisällönkin osalta!

aureolis uratarinat