Lapin sairaanhoitopiiri - Tiedolla johtamisen malli ja portaali tehostavat dataohjautuvuutta

Lapin sairaanhoitopiiri käynnisti vuonna 2013 tiedolla johtamisen hankkeen, joka on osa sairaanhoitopiirin kymmenen vuoden mittaista ja kymmenien miljoonien eurojen suuruista tuottavuuden kehittämisen hanketta. Hankkeessa Loihde Analytics on sairaanhoitopiirin merkittävä kumppani, jonka kanssa sairaanhoitopiiri luo Suomen mittakaavassa ainutlaatuista sote- ja maakuntatason uudistuksiin soveltuvaa kokonaisuutta.

Tiedolla johtaminen tehostaa toimintaa

Loihde Analyticsin avulla Lapin sairaanhoitopiiriin on kehitetty tiedolla johtamisen malli, jossa sosiaali- ja terveydenhuollon toiminnassa syntynyttä tietoa hyödynnetään päivittäisessä toiminnassa ja johtamisessa, palvelujen suunnittelussa, kehittämisessä ja asiakkuuksien johtamisessa. Yksi esimerkki tiedolla johtamisen hankkeen konkreettisista tuloksista on sairaanhoitopiirin uusi tietoportaali Lapin Kaira. Kun kaikki tieto on saatavilla kootusti samasta paikasta, potilas saa parasta mahdollista hoitoa, parhailla mahdollisilla resursseilla: henkilöstö, välineet ja tilat pystytään optimoimaan kaikkien etua palvellen.

Terveydenhuollon ammattilaisia puolestaan palvelevat muun muassa portaalin räätälöidyt käyttäjänäkymät sekä selkeästi jäsennellyt analytiikkamittarit. Se antaa ammattilaisille parhaat edellytykset tehdä työtään siten, että potilaat saavat hyvää palvelua nopealla vasteella ja pienellä läpimenoajalla.

Janne Okkonen, projektipäällikkö, Lapin sairaanhoitopiiri: Loihde Analyticsin asiantuntemus ja poikkeuksellinen kyvykkyys ovat tehneet meihin suuren vaikutuksen. Heidän otteensa asiakkaan tarpeiden täyttämiseen eroaa muiden markkinoilla toimivien yritysten toimintatavoista todella edukseen. He todella välittävät asiakkaistaan ja ovat aina valmiita kääntämään vielä yhden kiven löytääkseen asiakkaalle parhaan ratkaisun.

*Hankkeen toimitti Eximia BI, joka yhdistyi Loihde Analyticsiin 2017.

Oletko kiinnostunut samanlaisesta ratkaisusta?

Ota yhteyttä meihin.