02.12.2021  - Kristiina Aaltonen -  Loihde Analytics

Kiltti joulupukki: olen ollut kilttinä, joten tuo minulle kiva ura

 

Joulupukki esittää aattoiltana glögin lomassa moderniin valmentavaan tapaan kysymyksen sinulle: ”Miten on vuosi mennyt, mitä itte oot tehnyt itsesi eteen, oletko ollut kilttinä? Ja mitä toivot? Miten noin niin kuin omasta mielestä on mennyt?"

Monilla vuoden päättyessä ja uuden alkaessa herää kysymys: olenko oikeassa työssä, vai pitäisikö rohkaistua ottamaan uusi liike uralla? Mutta miten tässä ennalta-arvaamattomassa työelämässä voisi löytää sen nekstin levelin? Onko turvallista ottaa loikka uuteen? Näin joulun alla voisi sanoa, että se mikä ainakin pysyy, on perinteinen suomalainen joululaulu. Siihen kulttuurihistorialliseen pysyvyyteen nojaten pohditaan ja peilataan uutta uraa tässä blogissa.

Joulumaahan matkamies jo moni tietä kysyy;
Sinne saattaa löytää, vaikka paikallansa pysyy.

Jep. Eli etänä. Jos haluat tehdä etätöitä, mahdollisuus siihen kannattaa varmistaa, kun pääset haastatteluun. Etätyö on meillä Loihde Analyticsilla suosittua, mutta suosikkipäivät toimistolla ovat keskiviikko ja torstai. Meillä ei olla paikallansapysyjiä, vaan kehitämme yhdessä työyhteisöä ja toimintatapoja. Opimme ja kehitymme kimpassa.

Hyvä esimies uskoo tiimiläiseen enemmän kuin tiimiläinen itse. Meille hyvä esimiestyö on kilpailuetu. Meillä on tapana haastaa asiakkaita kohti rohkeampia ratkaisuja ja tuloksellisempaa tulevaisuutta. Samalla tavalla suhtaudumme myös yksilöiden kehittymiseen ja urapolkuihin. Maailma on siinä asennossa, että kenelläkään ei ole yksin vastausta kaikkeen, vaan työn ja kehittämisen kohteet löydetään porukalla. Siksi monikansallinen, eri ikäisten, erilaisten ja keskenään tasa-arvoisten ihmisten työyhteisö on rikkaus. Usein nuorilta saa raikkaita uusia ajatuksia, sennuilta kokemusta, vakautta ja viisautta. Kysy siis minkälaista porukkaa firmassa on.

Katson taivaan tähtiä ja niiden helminauhaa.
Itsestäni etsittävä on mun joulurauhaa.

Matala organisaatio antaa työntekijöille ohjat omiin käsiin. Voit vaikuttaa ja se on tärkeää. Kysy haastattelussasi, miten päätöksenteko yrityksessä toimii. Kenellä on vastuu ja valta? Meillä Loihde Analyticsilla on fiksuja aikuisia ihmisiä, rautaisia ammattilaisia joihin luotamme. Mielestämme tukemalla ja kannustamalla työntekijää matkallaan tarjoamme heille hyvät puitteet. Varsinaisen työn teet sinä itse, ja me luotamme siihen. Yhdessä tiiminä ja kaveria auttaen loihdimme ihmeitä. Loihde Analyticsin tähtikartasto karttuu jatkuvasti uusilla ja innostuneilla osaajilla. Meillä asenne ratkaisee. Signi-tuloksemme kertovat, että työntekijämme kokevat voivansa olla meillä omia itsejään ja varmuus työpaikan jatkuvuudesta on hyvä. Katseen voi heittää tähtiin, jos kunnianhimoa löytyy ja näihin maallisiin hommiin löydetään mahdollisuudet.

Joulumaa on muutakin kuin tunturi ja lunta.
Joulumaa on ihmismielen rauhan valtakunta.

Yksi tärkeimpiä asioita uuteen työhön saapuvalle on tietenkin onboarding, eli sen toiminta sinun kannattaa selvittää. Meidän perehdytys saa vuodesta toiseen kehuja, sillä meillä on siihen selkeä prosessi. Perehdytyksessämme on myös sopiva rytmi, jossa ehtii omaksua tiedon, joka ikään kuin valuu sinuun. Perehdytys myös elää, eli jokaisen uuden kommentit ovat tärkeitä.

Meillä työ ei ole pelkästään työtä, vaan siihen liittyy paljon muutakin: toimiston fiilis, työkaverit, prosessit, keskustelukulttuuri, firman juhlat ja muut yhteenliittymät. Heimotoimintamme on suosittua, sillä saman intohimon jakavat osaajat pääsevät rennossa ja innostavassa ilmapiirissä vaihtamaan ajatuksiaan, oppimaan ja keskustelemaan. Harrastekerhot ovat myös hyviä paikkoja epäformaaliin kanssakäyntiin.

Siis kysy ja kartoita, minkälaisia työpäiviä firmassa tehdään. Me koemme tärkeäksi seurata ihmisten työtunteja siltä varalta, että liukumia alkaa kertyä liiaksi. Edes himourheilija ei jaksa pitkään katkeamatta. Ihmisiä ei saa polttaa loppuun, vaan tarkoitus on myös elää elämää ja päästä joskus työelämästä eläkkeelle — hyväkuntoisena.

Eikä sinne matka silloin kovin kauan kestä,
Joulumaa jos jokaiselta löytyy sydämestä!

Nyt puhutaan arvoista — kysy rekrytoijalta ne. Jos hän ei tiedä, ei kukaan muukaan firmassa tiedä tai muista. Loihde-konsernin melkein joka kalvolla lukee tuttu lause: Ihmiset edellä jo vuodesta 1882. Se ei kyllä unohdu. Meidän arvomme ovat inhimillisyys, luotettavuus, kehittyminen ja rehellisyys. Siis oikeasti, ei vain kalvolla. Niitä meillä toistetaan ja myös edellytetään. Sun täytyy myös itse uskoa niihin. Eli ne löytyvät sydämestä.

Joulumaa on muutakin kuin pelkkää toiveunta,
Joulumaa on ihmismielen rauhan valtakunta.

Kysy mitä haasteita homma voi tuoda. Eihän tässä nyt kuitenkaan missään Ruususen maailmassa olla. Haasteet voivat liittyä vaikkapa urakehitykseen, työaikoihin, lomiin, tiimitoimintaan tai mihin tahansa. Ehkäpä mielessäsi on kysymys esimerkiksi omaan työhistoriaasi liittyen, eli jotain mitä olet joskus itse kokenut tai kuullut. Eli mikä voisi olla arjen pullonkaula. Meillä tukena on lähiesimies, projektipäällikkö, kollega, aulan Marika ja tarvittaessa keneltä vaan voi kysyä.

Eikä sinne matka silloin kovin kauan kestä,
Joulumaa, jos jokaiselta löytyy sydämestä.

Eli älä aikaile. Jos intuitio niin sanoo, tartu näppäimistöön ja toimi. Keskustelut avaavat enemmän ja tarkemmin minkälainen paikka on. Meidän Loihde-konserni on hyvä paikka, joka tarjoaa monta mahdollista työtehtävää, joissa pääsee kasvamaan ja kehittymään. Aiomme olla eturivin työpaikka Suomessa.


Rauhaisaa ja iloista joulunaikaa!

 

Puhutteliko kirjoitus sinua? Tutustu avoimiin paikkoihimme ja ota rohkeasti yhteyttä!