14.06.2019  - Laura Amper - 

Tiimitapahtumat hitsaavat työporukkaa yhteen

Meillä Aureoliksessa jokainen työntekijä kuuluu johonkin tiimiin. Tiimejä on tällä hetkellä 15 kpl, ja tiimijako määräytyy työnkuvan mukaisesti. Esimerkiksi esimiehet kuuluvat HR-tiimiin, jota luotsaa henkilöstöjohtaja, ja tietyssä asiakkuudessa työskentelevillä on oma tiimi, jonka vetäjänä toimii yleensä kyseisen projektin projektipäällikkö. Kaikilla tiimeillä on vuosibudjetti, jonka käytöstä tiimi päättää itse. Tämän budjetin turvin on sitten tullut kokeiltua kaikenlaista: melontaa, teatteria, Tallinnan reissua, kiipeilyä, keilausta, Spårakoff-ajelua, kokkikoulua, illallista pimeässä, rantalentistä jne.

Historian havinaa

Itselleni yksi mieleenpainuvimmista tiimitapahtumista on kuitenkin ollut opastettu retki Hietaniemen hautausmaalle muutama vuosi sitten. Minulle ei olisi tullut mieleenkään tämä kotikaupunkini tarjoama mahdollisuus, mutta tiimin varttuneemmat jäsenet keskittivät äänioikeutensa tähän, ja sinne tiimimme sitten päätyi.

Toukokuisena päivänä lähdimme hyvällä osallistujaprosentilla matkaan. Hietaniemen hautausmaalla opas kierrätti meitä historiallisten henkilöiden haudoilla ja kertoi henkilöihin liittyvistä merkittävistä tapahtumista. Aurinko paistoi lämpimästi, kun kiertelimme leppoisaan tahtiin hautojen välissä. Kierroksen päätyttyä menimme vielä ravintolaan syömään, minkä jälkeen pienempi osa tiimiä jatkoi vielä karaokebaariin. Myönnän joidenkin tiimiläisten – mukaan lukien itseni – ennakkoasenteen olleen ehkä lievästi varautunut, mutta tiimiaktiviteetti oli lopulta erilainen ja erittäin onnistunut kokonaisuus.

Yhteishengen rakentamista

Mielestäni on todella hienoa, että Aureolis panostaa niin paljon henkilöstön virkistystapahtumiin. Tiimitapahtumien rinnalla meillä on säännöllisesti toimipistekohtaisia tapahtumia sekä koko firman tilaisuuksia. Tapahtumissa pääsee vahvistamaan yhteenkuuluvuuden tunnetta ja pitämään hauskaa työkavereiden kanssa sekä kokemaan uusia asioita, joita ei muuten tulisi testattua. Tilaisuudet myös rytmittävät usein hyvin tiukkaa työarkea ja tuovat tervetullutta vaihtelua puurtamiseen. Kaikkia työkavereita ei välttämättä näe päivittäin, mutta näiden vapaa-ajan tapahtumien avulla syntyy kuitenkin hyvä yhteys, jota tulee luontevasti myös ylläpidettyä.

Suurin osa henkilöstöstämme osallistuu ainakin johonkin vuoden aikana järjestettävään tilaisuuteen. Myös harvemmin osallistuvat kehuvat, kuinka mukavalta tuntuu, että Aureolis panostaa virkistystapahtumiin. Olen täysin samaa mieltä, tämä on ehdottomasti asia, joka erottaa Aureoliksen positiivisella tavalla monista muista yrityksistä.

Seuraavaksi Espoon toimipiste tiimiytyykin Linnanmäellä, sitä odotellessa!