20.12.2019  - Pasi Ilola - 

Työhyvinvointia ja yhteisöllisyyttä pelaamalla

Aureoliksessa on monenlaista työhyvinvointia edistävää toimintaa. Yksi näistä on pelaaminen yhdessä. Säännöllisesti järjestettävät pizza- ja peli-illat sekä lounaspelit luovat yhteisöllisyyttä ja edistävät työssä viihtymistä.

On lounaspelien aika

Lounaspelejä pelataan käytännössä joka viikko eli aina, kun vain löytyy innokkaita pelaajia. Idea lounaspeleistä syntyi, kun juttelin kollegani kanssa lautapeleistä lounaalla. Pienellä kyselyllä työporukasta löytyi useampia innokkaita lautapelaajia. Samalla perustimme kaikille avoimen Yammer-ryhmän, johon kaikki pelaamisesta kiinnostuneet ovat tervetulleita.
Lounaspeleinä toimivat lyhyehköt noin 30 minuuttia kestävät lautapelit, joita voi pelata lounaan syömisen ohessa. Peleihin ovat kaikki tervetulleita. Säännöt käydään läpi ennen pelejä, joten osallistuminen on helppoa. Vaihdamme pelattavia pelejä parin viikon välein, joten usein pelit ovat uusia lähes kaikille pelaajille. Lautapelien pelaaminen lounaalla on hyvää vastapainoa työn aherrukselle ja harmaita hiuksia tuottaville koodinpätkille. Haastavatkin pulmat ja työkiireet unohtuvat hetkeksi, kun keskittyy pelaamiseen. Pelaaminen ja sen tuoma sosiaalinen kanssakäyminen kollegoiden kanssa luo myös hyvää ilmapiiriä ja tuo toimistolle eloa.

Aina lounastauko ei ole riittänyt pelien pelaamiseen. Tämän vuoksi olemme välillä ottaneet tavaksi kokoontua jonkin pidemmän pelin ääreen myös työpäivän jälkeen. Kun jokainen on tuonut hieman pientä purtavaa, on ollut mukava istua iltaa yhdessä työkavereiden kanssa lautapelejä pelaten.

pelit2

Pizza- ja peli-illat

Pizza- ja peli-iltoja järjestetään muutamia kertoja vuodessa. Toimistolle kokoonnutaan työpäivän päätteeksi, ja Aureolis tarjoaa pizzaa, pikkupurtavaa sekä juotavaa. Peli-illoissa on pelattu niin videopelejä toimiston omalla konsolilla kuin seura- ja lautapelejäkin yhdessä isommalla porukalla. Työkavereiden näkeminen muutenkin kuin työn merkeissä lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta, ja se heijastuu hyvänä työilmapiirinä myös työpäivien aikana.

Yhdessä pelaaminen niin työpäivän aikana lounastauolla kuin työpäivän jälkeenkin on mahdollistanut tutustumisen työkavereihin, joiden kanssa ei välttämättä muuten olisi tullut juteltua. Kun ollaan asiakastyössä, kaikki keskittyvät omiin projekteihinsa, ja juttelu muiden kollegojen kanssa saattaa jäädä vähiin. Pelaaminen on loistava tapa tutustua paremmin ihmisiin ja viettää aikaa yhdessä.