27.02.2020  - Panu Tujula -  Loihde Analytics

Aureolis – kysymyksiä ja vastauksia (FAQ)

Maailma on mennyt tiedolla johtamisen ja analytiikan ratkaisuissa viime vuosina valtavaa vauhtia eteenpäin. Teknologiat ovat kehittyneet, ja uusia työkaluja on tullut runsaasti markkinoille. Meille Aureoliksessa on äärimmäisen tärkeää, että seuraamme kehitystä ja pystymme tarjoamaan asiakkaillemme tulevaisuuden ratkaisuja. Siksi mekin olemme muuttuneet maailman muuttuessa.

Monet myyntityössäni tapaamani ihmiset eivät tiedä, mitä kaikkea Aureolis nykyään tekee ja missä kaikissa asioissa voisimme olla avuksi. Tästä syystä olen koonnut lyhyen koosteen asioista, joita minulta on usein kysytty sekä vastaukset niihin. Toivottavasti nämä asiat kirkastavat kuvaa Aureoliksesta tänä päivänä. Jos näistä asioista herää kysymyksiä, niin vastaamme mielellämme!

Q: Millaisia palveluja tarjoatte?

A: Meillä on lähes 20 vuoden kokemus tiedolla johtamisen alueelta. Tarjoamme palveluja kaikkiin liiketoimintatiedon hyödyntämisen tarpeisiin, kuten tietoalustojen ja tietovarastojen rakentaminen, raportointi ja tiedon visualisointi sekä edistynyt analytiikka. Tarjoamme asiakkaillemme myös liiketoimintakonsultoinnin palveluja organisaation tieto-ohjautuvuuden kehittämisen tueksi. Uudesta tiedolla johtamisen hankkeestamme valtiovarainministeriölle voit lukea täältä.

Q: Millaista teknologiaosaamista teillä on?

A: Aureolis on koko historiansa ollut teknologia- ja työkaluriippumaton ja olemme sitä edelleen. Emme siis tarjoa mitään yhtä tiettyä tuotetta joka vaivaan, vaan valitsemme asiakkaidemme kanssa aina parhaimmat ja kustannustehokkaimmat teknologiat heidän tarpeisiinsa. Liiketoimintaamme ovat asiantuntijapalvelut, ei lisenssimyynti. Jos asiakkaamme kuitenkin tarvitsee eri teknologioiden lisenssejä, onnistuu myös niiden hankkiminen meidän kauttamme.

Meillä on osaamista kaikista Suomen markkinassa relevanteista tiedolla johtamisen alueen teknologioista. Suuri osa projekteistamme tehdään mm. Microsoftin, Qlikin, Tableaun ja Snowflaken tuotteilla. Myös SAS:n teknologiat ovat keskeisessä osassa Aureoliksen historiaa ja nykypäivääkin erityisesti finanssi- ja vakuutustoimialojen asiakkaillamme.

Q: Teettekö myös pilviratkaisuja?

A: Olemme tehneet jo vuosia data-alusta-ratkaisuja eri pilviteknologioilla, mm. Microsoft Azure ja AWS. Tällä hetkellä suurin osa data-alustahankkeistamme toteutetaan pilveen.

Q: Millaisia IoT-analytiikan hankkeita olette toteuttaneet?

A: Olemme tehneet runsaasti erilaisia IoT-ratkaisuja, jotka on viety tuotantoon ja ovat asiakkaillamme päivittäisessä käytössä. Voit tutustua lisää esimerkiksi Helsingin kaupungin älykkään oppimisympäristön hankkeestamme.

Aureolis on osa Viria-konsernia ja tarjoamme IoT-ratkaisuja yhteistyössä sisaryrityksemme Viria Securityn kanssa. Viria Securityllä on erittäin pitkä kokemus ja syvä osaaminen erilaisista sensoreista ja kamerateknologioista. Lisäksi meillä on käytössä oma turvaverkko, jossa tieto liikkuu tietoturvallisesti täysin salattuna.

Q: Millaista osaamista teillä on analytiikan alueella?

A: Analyytikkotiimimme on toteuttanut monipuolisia analytiikkatoimeksiantoja asiakkaillemme. Voit lukea lisää esimerkiksi Liikenneviraston ruuhkaennusteista tai Alkolle toteuttamastamme myymäläsegmentoinnista.

Q: Tarjoatteko myös ylläpitopalveluja?

A: Jatkuvien palveluiden osalta palvelemme kymmeniä eri organisaatioita kehittämällämme ketterällä ja kustannustehokkaalla ylläpidon ja pienkehityksen mallilla.

Q: Toimitteko ainoastaan pääkaupunkiseudulla?

A: Meitä on tällä hetkellä yli 140 henkeä kolmella eri toimipaikalla: noin 30 henkeä Oulussa, 20 Lappeenrannassa ja loput päätoimipisteellämme Espoon Leppävaarassa. Olemme mielestämme juuri sopivan kokoinen, eli riittävän pieni ollaksemme edelleen erittäin ketterä ja joustava kumppani, mutta kuitenkin riittävän iso tarjoamaan kaikki palvelut Suomen suurimmillekin organisaatioille.

Q: Miten eroatte muista tämän alueen toimittajista?

A: Ehkä kysymykseen on paras vastata kertomalla, mitä asiakkaamme meistä sanovat. Olemme heidän mielestään sparraava kumppani, sitoutunut ja ammattitaitoinen. Asiakkaidemme mukaan meidän kanssamme on mutkatonta tehdä yhteistyötä. Konsulttiemme laajaa osaamista on myös paljon kehuttu sekä sitä, että heidän kanssaan on mukava tehdä töitä. Uskaltaisin väittää, että teknologiariippumattomuuden tuoma avoimuus ja rehellisyys sekä sparraava tapa toimia ovat syynä siihen, että lähes 200 suomalaista organisaatiota haluaa tehdä meidän kanssamme yhteistyötä nyt ja tulevaisuudessa.