11.05.2017  - Riku Leino -  Loihde Analytics

BI-asiantuntijat eivät ole valmistavaraa

On monia eri kirjainlyhenteitä, kuten SAS, MS, Informatica, Qlik, Oracle ja niiden lukuisat eri ohjelmistotuotteet. Monelle nämä ovat vain ihmeellisen kuuloisia sanoja, jotka on kirjoitettu peräkkäin. Meille BI-alan ammattilaisille ne kertovat paljon ja itse asiassa vähän enemmänkin. Ne kertovat, että näiden kirjainlyhenteiden avulla voidaan tehdä paljon hyödyllisiä ja mielenkiintoisia asioita liiketoiminnan tueksi ja tehostamiseksi. Pelkät tuotteet eivät kuitenkaan riitä, vaan niitä pitää osata myös käyttää. Lisäksi tarvitaan erilaista dataa, joka on hyödynnettävissä oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa. Ei riitä, että osataan koodata hyvin, vaan pitää osata paljon asioita myös tämän kokonaisuuden ympäriltä. Tarvitaan liiketoimintatuntemusta, hyviä vuorovaikutustaitoja ja järkeviä ratkaisuja muuttuviin liike-elämän tarpeisiin. Silloin tarvitaan meitä, BI-asiantuntijoita.

Tällä hetkellä kuumia puheenaiheita ovat muun muassa tiedolla johtaminen ja oikein jalostettu data. Yrityskulttuuri sykkii jatkuvaa muutosta. Oikein hyödynnettynä datasta saadaan merkittävää liiketoimintahyötyä. Liiketoimintatiedon vaatimukset kasvavat päivä päivältä ja haluttua osaamista ei ole markkinoilla automaattisesti. Elämme aikaa, jolloin asiat vaativat jatkuvaa opiskelua. Perusasiat pysyvät samoina, mutta maailma muuttuu ympärillä ja myös tekijöiden sekä päättäjien on pysyttävä menossa mukana.

Markkinoilla on paljon tarvetta datan jalostamiseen parhailla mahdollisilla tavoilla. Monet hyvät BI-asiantuntijat ovat kiinni erilaisissa projekteissa. He rakentavat tietovarastoja, koodaavat, mallintavat, määrittelevät, suunnittelevat arkkitehtuureja ja hoitavat vaikkapa useiden yritysten tuotannonhoitoa jatkuvien palveluiden parhailla käytännöillä. Tällaisia alan asiantuntijoita ei mikään oppilaitos tällä hetkellä valmista automaattisesti. Toki koulut antavat hyviä valmiuksia, mutta BI-asiantuntemus kasvaa kokemusten kautta.

BI-asiantuntijat eivät ole valmistavaraa.

Näiden syiden innoittamana Aureolis on perustanut BI-akatemian, jonka avulla BI-aiheiset tilaisuudet ja koulutukset on koostettu yhteisen konseptin alle. Aureoliksessa aloitti maaliskuussa iso joukko uusia BI-osaajia, jotka pääsivät heti hyödyntämään BI-akatemian monipuolisia koulutuspolkuja kouluttautuen näin tehokkaasti tiedonhallinnan ammattilaisiksi. Kokemukset ovat olleet erittäin positiivisia, ja seuraavaksi Aureoliksen uudessa Lappeenrannan toimipisteessä alkaa uusien BI-osaajien koulutus.

BI-akatemia tarjoaa BI-aiheisia seminaareja ja koulutuksia myös Aureoliksen asiakkaille ja kaikille BI-alueesta kiinnostuneille. Haluamme jakaa meille kertynyttä BI-alueen tietämystä ja laaja-alaista kokemusta.

Tervetuloa tutustumaan!