29.01.2021  - Loihde Analytics -  Loihde Analytics

Aureolis Traficomin tilastoanalytiikka- ja koneoppimisen ratkaisun kehityskumppaniksi

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom valitsi BI- ja AI-alueiden asiantuntijayrityksen Aureoliksen tilastoanalytiikan ja koneoppimisen alueen ratkaisun kehittämisen kumppaniksi. Hankinnan kohteena oleva kokonaisuus sisältää tilastotuotantoon ja edistyneeseen data-analytiikkaan sekä koneoppimiseen soveltuvan ohjelmistoratkaisun, järjestelmän käyttöönottoprojektin sekä asiantuntijapalvelut.

Aureolis valikoitui toimittajaksi monivaiheisen neuvottelumenettelyn kautta. Alustava tarjouskierros alkoi maaliskuussa 2020, ja hankintapäätös syntyi joulukuussa 2020. Sopimus on toistaiseksi voimassa oleva, ja hankintapäätöksessä ilmoitettu hankinnan arvioitu arvonlisäveroton kokonaisarvo on 1 000 000 euroa.

Traficomille toteutettava tilastoanalytiikan ja koneoppimisen ratkaisu palvelee Traficomin tilastojen, tilastollisten analyysien ja tiedonluovutuspoimintojen tekijöitä. Aineistoina käytetään sekä Traficomin omista rekistereistä peräisin olevaa että ulkopuolisista lähteistä hankittua dataa.

Aureoliksen tarjoama ratkaisu hyödyntää SAS Viya -alustaa, joka vastaa erinomaisesti Traficomin analytiikka- ja datankäsittelytarpeisiin. Traficom on vuosia käyttänyt SASin työkaluja data-analytiikan ja tilastoinnin välineinä, joten Aureoliksen oli luontevaa ehdottaa niihin pohjautuvaa ratkaisua. Ratkaisu luo joustavan polun nykyisen tuotannon jatkuvuudelle ja mahdollistaa Traficomin tulevaisuuden analytiikka- ja koneoppimiskyvykkyyksien kehittämisen.

”Traficom on data-analytiikan edelläkävijä pitkän historiansa kautta ja nyt hankitulla ratkaisulla nousee vielä uudelle tasolle. Olemme erittäin iloisia siitä, että olemme saaneet Traficomin julkishallinnon asiakkaidemme joukkoon ja odotamme innokkaasti käynnistyvää yhteistyötä”, toteaa asiakkuudesta vastaava Senior Business Advisor Jouni Javanainen.

Traficom on palveleva liikenteen ja viestinnän lupa-, rekisteri- ja valvontaviranomainen. Virasto edistää liikennejärjestelmän toimivuutta ja turvallisuutta sekä vauhdittaa digiyhteiskunnan kehittymistä. Se tukee kestävää kehitystä ja huolehtii siitä, että Suomessa ovat käytettävissä laadukkaat, turvalliset ja kohtuuhintaiset viestintäyhteydet ja -palvelut.
Traficomiin ja sen toimintaan voi laajemmin tutustua osoitteessa www.traficom.fi.

Lisätietoja:
Jouni Javanainen, Senior Business Advisor, Aureolis Oy
puh. +358 40 842 2899
jouni.javanainen@aureolis.com