Liikkeelle tiedolla johtamisessa – näin se käy

Sote-uudistuksen yhteydessä tiedolla johtamisesta tulee olennainen osa hyvinvointialueiden arkea. Palveluketjut, päätöksenteko ja vaikuttavuuden arviointi edellyttävät, että alueilla on käytettävissään käyttötarkoitukseen sopivaa, laadukasta tietoa.

Tiedon hyvä hallinta korostuu, kun johtamistehtävissä on kyettävä hyödyntämään tietoa ja kertaalleen tuotettua tietoa hyödynnetään laajasti. Tiedolla johtaminen valjastetaan alueiden perustehtävien hoidon ohella terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen sekä kansallisen sote-tietopohjan hyödyntämiseen.

Me konsultit kuulemme usein kysymyksen, mitä pitää ryhtyä tekemään, kun tiedolla johtamisessa haluaa onnistua. Tämä on hyvä kysymys, sillä tieto-ohjautuvaksi ei voi vain julistautua.

Tiedolla johtaminen ja tiedon sujuva hyödyntäminen liittyvät saumattomasti yhteen. Hyötykäyttöä varten tarvitaan laadukasta dataa ja toimivat työvälineet, mutta myös jäsentyneitä ajatuksia siitä, mitä datalla halutaan saada aikaan.

Tiedolla johtaja tarvitsee sekä strategian että osuvia taktisia valintoja

Olipa organisaatiosi pieni tai suuri, kotimaassa toimiva tai kansainvälinen, järjestelmällinen tiedolla johtaminen tuo tietokeskeisiin toimintoihin läpinäkyvyyttä ja muutosjoustavuutta. Tällainen ’säänkestävyys’ syntyy muun muassa siitä, että dataa käsitellään tavalla, joka toimii hyvin yhteen prosessien ja hallintorakenteiden kanssa. Siksi dataa kyetään tehokkaasti hyödyntämään suunnittelussa, ennakoinnissa ja päätöksenteossa.

Järjestelmällinen toimintamalli auttaa pitämään datanhallintakustannukset kurissa. Se selkeyttää tietojohtamista kirkastamalla johdettavan kokonaisuuden ja lupaamme, että tämä näkyy positiivisesti tietotyön tekijöiden motivaatiossakin.

Loihde Analytics tarjoaa organisaatiollesi tiedolla johtamisen käynnistyspaketin, joka koostuu kolmesta moduulista.

Palvelun vaiheet tiivistettynä

1. Opi

Tiivis koulutuspakettimme on suunnattu joko ylemmälle johdolle tai asiantuntijoille. Koulutuksessa osallistujat tutustuvat käytännönläheisesti tiedolla johtamisen perusteisiin. Varaa kouluttautumiseen asiantuntijoidesi kalenteriaikaa noin puoli päivää.

2. Selvitä

Räätälöimme tiedolla johtamisen käynnistämistä tukevan etenemissuunnitelman. Varaa datatarpeiden selvitystyötä varten muutama päivä kalenteriaikaa niiltä asiantuntijoilta, jotka tuntevat tiedon hyödyntämistä eri näkökulmista.

3. Johda 

Saat käyttöösi tiedolla johtamisen vaiheistetun etenemissuunnitelman sekä ideoita dataosaamisen jatkuvaan kehittämiseen. Halutessasi Advisor-asiantuntijamme tukee etenemissuunnitelman toimeenpanossa jatkuvana palveluna.

Tutustu asiakkaisiimme

PP-sairaanhoitopiirin tietojohtamisen suunnitelmallinen käynnistys

PPSHP:n raportointiympäristön ja tietojohtamisen kartoitus osoitti, miten tietotuotantoon saadaan kaivattua eheyttä. Tieto-ohjautuva toiminta tehostaa tiedon hyötykäyttöä sekä sairaanhoitopiirissä että ...

Lue lisää

Lapin sairaanhoitopiiri - Tiedolla johtamisen malli ja dataohjautuvuus

Lapin sairaanhoitopiiri käynnisti vuonna 2013 tiedolla johtamisen hankkeen, joka on osa sairaanhoitopiirin kymmenen vuoden mittaista ja kymmenien miljoonien eurojen suuruista tuottavuuden kehittämisen hanketta. ...

Lue lisää

Ota yhteyttä

Kysy mitä vaan, vastaamme mahdollisimman pian.