16.03.2020  - Loihde Analytics - 

Haasteita riittää niitä haluavalle

Kiinnostaako ura Loihde Analyticsissa? Tutustu Lauri Mantereeseen, johtavaan tekniseen arkkitehtiin. Lauri on ollut Loihde Analyticsissa jo yli kahdeksan vuotta, ja hänellä on kokemusta monenlaisista tehtävistä.

 

Kuka olet ja mitä teet Loihde Analyticsissa?

Olen Lauri Mantere, johtava BI-arkkitehti. Olen ollut Loihde Analyticsissa vuodesta 2010 ja tällä hetkellä olen tekninen projektipäällikkö ja yhden sovelluksen arkkitehti. Päädyin Loihde Analyticsiin töihin, kun työkaveri edellisestä työpaikasta pyysi minua tänne määräaikaisen työsuhteeni päättyessä. Mikään ei ole missään vaiheessa alkanut harmittaa ja Loihde Analytics on ollut niin hyvä paikka, ettei ole tehnyt mieli vaihtaa muualle.

Miten Loihde Analytics on tukenut urakehitystäsi?

Täällä on aika monipuolisia tehtäviä – etenkin, jos vaihtaa asiakkuutta niin kuin minä olen usein tehnyt. Meillä on mahdollista kokeilla monenlaista ja hyvässä lykyssä pääsee valikoimaan itselleen mieluisimpia tehtäviä. Koko ajan pääsee kokeilemaan tai oppimaan uutta. Ei ole kovin paljon tarvinnut junnata paikoillaan. Tarjolla on aika paljon koulutuksia. Lisäksi voi myös itse ehdotella, mihin suuntaan haluaisi kehittyä. Myös työssä oppimista on paljon: usein tiimeissä yhdistellään seniorimpia ja juniorimpia. Näin osaaminen leviää henkilöltä toiselle. Kaksi ylennystä on tullut niin, etten ole itse edes tajunnut pyytää. Haasteita ja uusia pieniä tehtäviä saa yleensä sitä mukaan, kun oppii uutta. Ja kun on hetken aikaa tehnyt haasteellisempia tehtäviä, tarjotaan mahdollisuuksia siirtyä kokonaan uusiin tehtäviin.

Miksi juuri Loihde Analytics?

No, ensinnäkin työajat ovat joustavat. Toki asiakastapaamisiin tullaan ajallaan, mutta muuten ei ole kiinteitä työaikoja. Työ on enemmän sitä, mitä saa tehtyä, eikä sitä, missä tuolissa istuu tiettyyn kellonaikaan. Itse suunnittelen työpäivän alun sen mukaan, mihin aikaan lähetän muksut aamulla kouluun. Palkasta sen verran, että on oma vika, jos ei pyydä tarpeeksi. Viimeisimmät pari palkankorotusta ovat tulleet pyytämättä, työnantajan ehdotuksesta. Ja muutenkin Loihde Analyticsissa maksetaan ihan hyvin. Tärkeintä on kuitenkin se, että saa tehdä mielenkiintoisia hommia sellaisten asioiden parissa, joista tykkää. Jos mietit Loihde Analyticsista työnhakemista, niin tervetuloa kyytiin vaan – täällä otetaan mieluusti vastaan. Meiltä löytyy paikkoja monien eri alojen osaajille, ei tarvitse edustaa jotain tiettyä teknologiaa. Teemme monipuolisesti erilaisia hommia eri tilanteissa ja eri työvälineillä.