16.03.2020  - Veera Koivuranta - 

Monipuolisia työtehtäviä ja huipputyyppejä

Päädyin töihin Loihde Analyticsiin keväällä 2018 Oulun toimistolla startanneen trainee-ohjelman myötä. Olin valmistunut pari vuotta aiemmin prosessitekniikan diplomi-insinööriksi ja silloisessa työssäni teollisuuden parissa törmännyt myös tietokantojen ja raportoinnin ihmeelliseen maailmaan. Tiedolla johtamisen alueen monipuoliset tulevaisuudennäkymät ja Loihde Analyticsin tarjoama mahdollisuus kouluttautua työn ohella BI-asiantuntijaksi houkuttelivat hyppäämään itselleni vielä tuolloin melko tuntemattoman aihealueen pariin.

Nyt puolitoista vuotta myöhemmin voin todeta, että olen päässyt hyödyntämään omaa asiantuntemustani useissa mielenkiintoisissa asiakasprojekteissa, saanut mahdollisuuden opetella ja käyttää runsaasti eri teknologioita ja työvälineitä ja mikä parasta – tehnyt tämän kaiken huipputyyppien ympäröimänä.

Työssäni ratkaisukehittäjänä jokainen päivä on erilainen. Toisinaan työstettävänä on isoja kokonaisuuksia, joissa ratkaisuja suunnitellaan ja mallinnetaan huolella ennen varsinaista toteutusta. Toisinaan taas etsitään nopeita ratkaisuja enemmän ad-hoc-tyyppisiin ongelmiin. Eri toimialojen asiakasyritysten liiketoimintatarpeita on laidasta laitaan, mikä tekee ratkaisujen kehittämisestä paitsi mielenkiintoista myös haastavaa. Valmista – tai edes sinne päin olevaa – kaavaa ratkaisun muodostamiseen on harvoin tarjolla. Kokemuksen myötä kyky soveltaa opittua tietoa onneksi kehittyy koko ajan paremmaksi, ja kaikkein kinkkisimmätkin ongelmat ratkeavat viimeistään silloin, kun lyödään tarpeeksi monta viisasta päätä yhteen.

Mielenkiintoisten työtehtävien ja hyvien työkavereiden lisäksi Aureoliksessa työskentelyn parhaisiin puoliin kuuluu mahdollisuus kehittää itseään. Omaa osaamista laajentaviin koulutuksiin osallistuminen on osa normaalia työarkea, ja omatoimiseen itseopiskeluunkin järjestyy aikaa aina tarvittaessa. Lisäksi meillä tarjotaan mahdollisuuden suorittaa sertifikaatteja eri teknologioilla. Itse aloitin oman Loihde Analytics -urani vahvasti Qlik-teknologioihin painottuen, mutta erilaisten koulutusten ja projektien myötä olen päässyt tekemään töitä myös mm. Power BI:n ja tietovarastoinnin parissa.

Työn vastapainoksi vapaa-ajan toimintaa

Vastapainona työpöydän ääressä tapahtuvalle aivojumpalle vietämme työporukalla mielellämme aikaa myös vähemmän aivotoimintaa vaativien aktiviteettien parissa. Kuluneena vuonna olen toiminut osana Oulun toimiston kulttuuritiimiä, jossa yhdessä parin kokeneemman kulttuurikonkarin kanssa vastaamme erilaisten yhteisten tapahtumien toteutuksesta. Tapahtumat ideoimme usein yhdessä koko toimiston porukan kanssa.

Tänä vuonna Oulun toimistolla ohjelmistoon ovat kuuluneet muun muassa pilkkikilpailut, yhteisiä aamupaloja, treenihaasteita sekä erilaisia illanviettoja. Lisäksi pari kertaa vuodessa kokoonnumme koko Loihde Analyticsin henkilöstön voimin pääkaupunkiseudulle viettämään isomman mittakaavan virkistäytymispäiviä. On ollut mahtavaa huomata, miten innokkaasti porukka lähtee mukaan erilaisiin aktiviteetteihin niin työpaikalla kuin sen ulkopuolellakin. Jotain hyvästä yhteishengestä kertonee myös se, että etätyömahdollisuudesta huolimatta toimistomme väki valitsee pääsääntöisesti työskentelypaikakseen toimiston.

Näin oululaisittain voisi todeta, että kyllä näillä evväillä on töisä viihtymine heleppua!