16.03.2020  - Pasi Ilola - 

Omaa paikkaa etsimässä – harjoittelijasta palvelukoordinaattoriksi

Uraani Aureoliksessa on takana kohta kolme vuotta. Aloitin Loihde Analyticsin trainee-ohjelmassa alkuvuodesta 2017 ja olen sen jälkeen saanut oppia paljon uutta. Matkan varrelle on mahtunut monta erilaista projektia, joista jokainen on opettanut minulle paitsi uusia taitoja myös jotain uutta itsestäni. Konsulttina toimimisen parhaita puolia on se, että työnkuvat ja roolit vaihtelevat eri projekteissa. Näin pääsee kehittymään ja löytää itsestään aina uusia ominaisuuksia. Samalla pääsee näkemään ja kokeilemaan, mikä on itselle juuri se oma juttu.

Kohti omannäköistä roolia

Olen aina ollut kiinnostunut toimimaan asiakasrajapinnassa ja kohtamaan työssäni erilaisia ihmisiä. Samaan aikaan olen halunnut kehittää teknistä osaamistani ja päästä haastamaan itseäni erilaisten visaisten teknisten pulmien parissa.

Loihde Analytics -urani alussa mietin, miten saisin parhaiten yhdistettyä nämä kaksi asiaa. Ensimmäiset kehitysprojektini olivat hyvin teknispainotteisia, mikä ei tuntunut omalta jutulta. Keskustelut esimiehen kanssa ovat kuitenkin ohjanneet rooliani projekteissa kohti sitä, mitä haluan.

Tämänhetkinen roolini tarjoaa minulle loistavat mahdollisuudet yhdistää tekninen osaaminen ja ihmisten kanssa toimiminen. Palvelukoordinaattorina vastaan siitä, että asiakkaan järjestelmät toimivat. Työ on jatkuvaa asiakkaan kanssa yhteydessä olemista sekä asiakkaan tarpeiden kartoittamista. Työhöni sisältyy paljon erilaisten ihmisten kohtaamista, mikä rikastuttaa ja piristää työpäiviä.

Teknistä osaamistani pääsen kehittämään tuotannon ongelmien ratkaisemisessa. Kun tuotannossa tapahtuu virhe, sen selvittäminen kuuluu palvelukoordinaattorin tehtäviin. Tuotannon virheet ovat usein haastavimpia ja edellyttävät sitä, että tuntee järjestelmän hyvin. Virheen korjaus tulisi tehdä mahdollisimman nopeasti, jotta järjestelmä saadaan taas toimimaan. Työnkuva vaatii monipuolista osaamista ja nopeaa ongelmanratkaisukykyä, jotta korjaukset saadaan tehtyä sopimusten vaatimassa aikaikkunassa.

Tuotannon hoito myös palkitsee. Oma työni on onnistunut, kun järjestelmät toimivat. On mukavaa päästä näkemään asiakkaan tyytyväisyys: kun järjestelmä taas toimii, asiakas voi jatkaa työtään.

Loihde Analyticsissa minulla on ollut mahdollisuus kehittää osaamistani ja uraani kohti haluamaani suuntaa. Minun kohdallani tämä on johtanut tuotannon hoidon ja palvelukoordinaattorin tehtäviin. Voin suositella vastaavaa työnkuvaa kaikille, jotka haluavat yhdistää teknisen osaamisen ja ihmisten kanssa toimimisen.