16.03.2020  - Pasi Ilola - 

Traineesta kohti BI-ammattilaista – tietovarastokehittäjän ajatuksia

Valmistuttuani tuotantotalouden diplomi-insinööriksi mietin tovin, mitä oikeastaan haluaisin tehdä urallani. Kun löysin Loihde Analyticsin ja BI:n kiehtovan maailman, en tarvinnut kovin pitkää miettimisaikaa tehdäkseni päätökseni.

Aloitin työni maaliskuussa yhdessä kahdeksan muun työntekijän kanssa Loihde Analyticsin trainee-ohjemassa. Ohjelma on avannut minulle loistavan mahdollisuuden kehittää itseäni alalle, josta minulla ei ollut kokemusta, mutta intohimoa ja motivaatiota kyllä löytyi. Samalla sain itse huomata, kuinka Loihde Analytics panostaa työntekijöidensä koulutukseen ja ammattitaidon kehittämiseen.

Työsuhteen alussa käytimme muutaman kuukauden työkaluihin tutustumiseen. Pääasiallisiksi työkaluikseni valikoituivat SAS ja Microsoftin BI-työkalut. Varsinainen työ ohjelmistokehittäjänä on ollut monipuolista ja kiinnostavaa. Jokainen päivä on tuonut mukanaan uusia haasteita, joita pääsee ratkomaan yhdessä mahtavan työporukan kanssa.

bi-akatemia

Parasta mahtava työilmapiiri

Loihde Analyticsissa työskentely on ollut erittäin innostavaa. Yritys on panostanut paljon työntekijöiden hyvinvointiin erilaisten juhlien ja tapahtumien kautta. Toimistolla on ollut aina hyvä ilmapiiri ja kysyminen – ihan kaikesta mieltä askarruttavasta on ollut sallittua ja erittäin suotavaa. Ihmiset ovat auttaneet mielellään ja näin luoneet avoimen ja toisia tukevan ilmapiiri, jossa kaikkien on ollut ilo työskennellä.

Todella positiivinen yllätys Loihde Analyticsissa on ollut se, kuinka helppo kaikkia ihmisiä − myös johtoa − on ollut lähestyä. Hyviä ideoita ja ajatuksia on kuunneltu herkällä korvalla. Myös omaan työhön ja työnkuvaan on päässyt vaikuttamaan, kun on ollut aktiivinen.

Minulle tärkeintä Loihde Analyticsissa työskentelemisessä on ollut yrityksen mahtava työilmapiiri. Vasta aloittaneena työntekijänä olen saanut paljon neuvoja ja tukea. BI-ohjelmistokehittäjän työssä on tullut usein vastaan haastavia ongelmia, mutta yhteen puhaltamalla niitä on ollut ilo ratkaista.

Vielä en voi tituleerata itseäni BI-ammattilaiseksi, mutta Loihde Analytics on antanut minulle loistavan mahdollisuuden edetä kohti päämäärääni.