Ohjelmisto-robotiikalla lisää kilpailuetua

Webinaaritallenne

Ohjelmisto-robotiikalla lisää kilpailuetua

Webinaaritallenne

Webinaaritallenne: Ohjelmistorobotiikka osaksi yrityksen liiketoimintaa – vinkit RPA:n käyttöönottoon

Katso tallenne ja kuulet, miten ohjelmistorobotiikkaa (RPA) hyödynnetään osana tiedolla johtamista ja liiketoimintaa. Kerroimme webinaarissamme myös RPA-projektin toteuttamisesta ja siitä, kuinka sen arvoa ja hyötyjä organisaatiolle voidaan mitata. Ohjelmistorobotiikka on IT-alue, jonka kehitys on nopeaa ja markkinat kasvavat joka päivä. Tämän tekniikan aallon mukaan kannattaa hypätä nyt eikä huomenna.

Webinaari on suunnattu ohjelmistorobotiikan kehittäjille, myyjille sekä organisaatioiden liiketoiminnasta ja IT-palveluista vastaavalle johdolle.

Webinaaritallenteessa käsitellään mm. seuraavia aiheita:

Ohjelmistorobotiikan markkinat ja hyödyntämismahdollisuudet tällä hetkellä

  • Ohjelmistorobotiikan avulla manuaalisen työn ja virheiden määrä vähenee, työvoimaa voidaan vapauttaa tuottavampiin ja haastavampiin tehtäviin. Myös toimintaketjut nopeutuvat ja tuottavuus paranee robotin työskennellessä jopa 24 h vuorokaudessa ilman työjonojen muodostumista.
  • Liiketoiminnassa voidaan ottaa käyttöön uusia teknologioita, kuten AI ja ML, osana RPA:ta.

Ohjelmistorobotiikka-projektin suunnittelu ja käyttöönotto (Blue Prism -sovelluksen avulla)

  • Suunnittelussa on huomioitava järjestelmät, integraatiot, näkymät, sekä toiminnallisuudet. Esiteltiin myös tarvittavia objekteja ja prosesseja Blue Prism:n näkökulmasta.
  • Toteutuksen vaiheita on useita ja niihin on hyvä varata riittävästi aikaa. RPA-projektin johtamiseen projektipäälliköiden avuksi esiteltiin projektin eri vaiheisiin liittyviä tehtäviä.
  • Blue Prism -demot: valuuttamuunnin ja tilausjärjestelmä.

Ohjelmistorobotiikan arvon mittaaminen (KPI-mittarit) ja miten vaikutuksia kannattaa arvioida

  • Mitatattavia avainmittareita on useita erilaisia. Mittareiden avulla voidaan osoittaa miten arvolupaus lunastetaan.
  • Ohjelmistorobotiikkaan liittyy lukuisia lisäarvontuojia sekä erilaisia hyötyjä.

Sopivan RPA-teknologian valinta

  • Markkinoilla on useita kymmeniä tuotteita tarjolla. Käytetyimmät ja suurimmat ovat: Blue Prism, Microsoft Power Automate, UiPath ja Automation Anywhere.
  • Tekijöitä, joihin teknologian valinta nojaa, on useita.

Voit tutustua aiheeseen myös lukemalla Markuksen blogitekstin RPA – miten robotiikan avulla automatisoidaan liiketoimintaprosesseja.

markus-webinaari-2

Webinaarin puhujana toimi Markus Pulliainen. Markuksella on monipuolinen kokemus organisaatioiden tietopääoman hyödyntämisen alueelta.

Hänellä on laaja kokemus ICT-järjestelmien kehittämisestä, IoT- ja RPA-alueen kehitystehtävistä sekä pilvipalveluista. Markus on aikaisemmin toiminut globaalin RPA-tiimin operatiivisena johtajana asiakkaalla.

Katso tallenne täyttämällä yhteystietosi